MOBİLYA TEMİZLİĞİ


Mobilyalar yaşam alanımızı güzelleştiren ve kolaylaştıran günlük hayatımızın vazgeçilmez parçası, dayanıklı tüketim mallarıdır. Dekorasyonumuzun vazgeçilmez parçası mobilyalar her nekadar dayanıklı mallar kategorisinde olsalarda temizlenmesi konusunda bir okadar dikkat edilmesi gereklidir. İşte buradaki önemli nokta temizliğin doğru yapılmasıdır ki doğru yapılmadığında mobilya zamanla yıpranmaya başlayacaktır.

Mobilya temizliğini ele alırken, konunun daha anlaşılır ve tutarlı olması için temizlik biçimini kategorilere ayırarak yapacağız ve hangi mobilya nasıl temizlenir bunları analiz etmiş olacağız.

Suntalam ve MDFlam kaplama Mobilyaların temizliği;

Mobilya malzemesi lam kaplama ise sunta ya da mdf olması önemli değildir çünkü suntalam vemdflam yüzeyi aynı malzemeden imal edilmektedir. Lam kaplama laminata benzer ancak laminat daha mukavemetlidir bu açıdan ikisi karıştırılmamalıdır.

Suntalam ve mdflam mobilyaların temizliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta şudur; Lam kaplamaların kenarları PVC yapıştırmadır. Normalde lam malzeme üzerinde su kalsa dahi bir problem olmaz ancak pvc kenarlarından giren su sızıntısı malzemenin şimesine ve zamanla çürümesine neden olacaktır. Dolayısıyla temizlikte mutlaka pvc yapıştırma kısmında ıslaklığın kalmadığından emin olun.

Adres: Necip Fazıl Bulv. No: 96/A Ümraniye / İSTANBUL
Telefon: +90 216 314 53 15 | E-Mail: dudullu@newtone.com.tr
Copyright @ 2015 Newtone Mobilya & Aksesuar.
All Reserved. Site By: